Industriële Rope Access

Bent u op zoek naar een kosteneffectieve, efficiënte en veilige manier om werkzaamheden op hoogte en op moeilijk bereikbare plaatsen uit te voeren? Dan biedt Rope Access de oplossing! Dit is dé techniek met minimale site impact, die de bouw-, onderhouds en inspectiewereld verandert!

Rope Access

Rope Access omvat het gebruik van industriële touw- en klimtechnieken om veilig op hoogte, diepte en andere moeilijk bereikbare plaatsen te kunnen werken. In veel gevallen is het ook veiliger, sneller en voordeliger dan het gebruik van steigers of hoogwerkers.

Om toegang te krijgen tot dergelijke plaatsen wordt gebruik gemaakt van abseiltechnieken in combinatie met valbeveiligingsmiddelen en werkpositionering. Het systeem bestaat altijd uit twee afzonderlijk verankerde lijnen: de werklijn, die wordt gebruikt om naar de werklocatie te komen, en de veiligheidslijn. Redak werkt uitsluitend met de meest moderne, veilige en gecertificeerde afdaal, opstijg- en valbeveiligingsmiddelen om de veiligheid van onze specialisten te garanderen.

De voordelen van industriële Rope Access

De inzet van Rope Access biedt toegang tot moeilijk toegankelijke plaatsen op hoogte, diepte, boven water, nauwe ruimtes, of andere plaatsen waar steigers of kranen niet toereikend zijn. Het is veelzijdig in toepassing, met daarbij de belangrijkste voordelen: 

  • Minder impact op omgeving.
  • Het is minder kostbaar en tijdrovend in verhouding tot het opzetten en afbreken van steigers en het huren van kranen.
  • Sneller op te zetten en in gebruik te nemen dan steigers of kranen. 
  • In de meeste gevallen is Rope Access veiliger.
  • Minder inbraakgevoelig dan steigers.
  • Minder milieubelastend dan gebruik van traditionele methoden (brandstof uitstoot).
  • Minder personeel en materiaal nodig.

Rope Access is kostenbesparend, flexibel en heeft kortere doorlooptijden. Kies vandaag nog voor Redak en neem vrijblijvend contact op.

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over onze diensten? Of wil je samenwerken met Redak? Neem hieronder contact met ons op.