Branchevereniging voor industriële touwtoegang

IRATA is een afkorting voor Industrial Rope Access Trade Association. De organisatie is in de jaren 80 opgericht in het Verenigd Koninkrijk en komt voort uit de offshore olie- en gasindustrie, waar onderhoud moest worden gepleegd op moeilijk bereikbare locaties. IRATA is inmiddels uitgegroeid tot 's werelds grootste opleidings-, registratie- en kwaliteitssysteem voor industriële touwtechnieken en is daarmee de wettelijke norm voor industrieel klimmen. Dit ISO17024 gecertificeerde kwaliteitslabel werkt volgens strikte werkrichtlijnen en bestaat uit 3 niveaus.

  • Niveau 1: Uitvoeren van basis Rope Access technieken volgens IRATA richtlijnen.
  • Niveau 2: bedreven in geavanceerde technieken, tuigage en reddingen.
  • Supervisor niveau 3: Verantwoordelijk voor de veiligheid en moet in staat zijn om alle mogelijke technieken en reddingen uit te voeren

Bij de keuze voor Rope Access diensten is het belangrijk om samen te werken met een IRATA-gecertificeerd bedrijf. Dit zorgt ervoor dat getrainde technici gekwalificeerd zijn volgens de hoogste normen. Samenwerken met een IRATA-gecertificeerd bedrijf geeft u zekerheid, wetende dat uw project in goede handen is. U herkent een gecertificeerd IRATA-lid aan het logo.

IRATA-lidmaatschap

ISO 9001-certificering

ISO 14001-certificering

ISO 45001-certificering

Heeft u vragen over onze diensten? Of wil je samenwerken met Redak? Neem hieronder contact met ons op.